Zangpedagoge / Zangles / Zangcoaching

Zangles / Zangcoaching Zaandijk

spotlight
spotlight
spotlight

Zangles

Aleida van Dongen geeft zangles aan klassieke en lichte muziek georiënteerde zangers ; ook leden van koren vallen hieronder. De ervaring leert dat een goede stemvorming de basis is voor gezond zingen.

Zingen is een vak wat vergeleken kan worden met het beoefenen van topsport. Een topsporter zal te alle tijden zijn spieren opwarmen om vervolgens  op techniek tot een topprestatie te komen. Zonder deze warming-up en een goede techniek zal iemand nooit langdurig en blessurevrij zijn vak optimaal kunnen uitoefenen als topsporter. Dat geldt zeker ook voor het vak van zanger of zangeres. Iemand die wil gaan zingen zal daar een gedegen zangbegeleiding voor nodig hebben. Dit om problemen met de stembanden te voorkomen en om het vak zingen langdurig te kunnen uitoefenen.

Een goed voorbeeld is de zanger Wolter Kroes die al 26 jaar zangles heeft bij Aleida van Dongen. Ondanks de vele optredens, Wolter doet al jarenlang meer dan 150 optredens per jaar in binnen en buitenland, heeft hij nog nooit problemen gehad met zijn stembanden. De wekelijkse intensieve zangoefeningen zorgen ervoor dat Wolter altijd goed voorbereid het podium kan betreden.

Aleida van Dongen was zelf concert en lied zangeres en heeft vele jaren haar medewerking gegeven aan concerten in binnen en buitenland.

Samen met haar pianobegeleidster gaf ze door het hele land liederenrecitals.

Ook werkte ze mee aan uitvoeringen van oude muziek met het Ateliertrio van Jaap Spigt. Aleida is zelf opgeleid door Annie Hermes. Zij was een autoriteit op het gebied van zangcoaching. En dankzij deze opleiding enAleida haar eigen ervaringen als concert zangeres weet ze precies wat er voor nodig is om iemand de techniek van het zingen bij te brengen. Zowel voor de klassieke- als voor de lichte muziek.

Aleida van Dongen is lid van het bestuur van de stichting Recital dat liederenavonden organiseert voor collega’s.

De zanglessen worden bij haar thuis gegeven en kosten zijn €.20,00 per half uur en €,30,00 per uur.

Ben je geïnteresseerd, bel dan 075-6217656 of mail naar  info@aleidavandongen.nl

Contact

Beukenlaan 3
1544 BS Zaandijk

Telefoon: 075 6217656

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Youtube
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Youtube